Det Grønne Sus

Menu:

Om

Forhøjet blodtryk 

Forhøjet Kolesterol 

Diabetes

Andre Sygdomme

Vægttab

Klima

Dyreetik

Forløb

Pris

Kontakt

Om Det Grønne Sus

Jeg tilbyder et skræddersyet forløb for dig, som gerne vil leve sundere og grønnere.

Jeg har 27 års erfaring, som sygeplejerske og 9 år med plantebaseret kost. De sidste 5 år har jeg kun arbejdet med  at sætte personlige, realistiske og motiverende mål for mennesker, som har ønsket min faglige sparring. Disse mennesker har nået fantastiske resultater, som har forbløffet alle parter.

Jeg samarbejder meget gerne med din læge, hvis du ønsker dette.

Jeg har et lokale i Roskilde, hvor jeg afholder konsultationer.

Forhøjet blodtryk

Har du fået konstateret forhøjet blodtryk, vil en grønnere eller en fuld plantebasereret kost formentligt kunne nedsætte dit blodtryk.

Et blodtryk er delt op i 2 tal. Et systolisk og et diastolisk. Det høje tal er, det systoliske er det tryk/kraft som laves af hjertet, når det trækker sig sammen og pumper blodet ud i karerne. Det lave tal er, det diastoliske, er det tryk, som er i hjertet og i blodkarrerne, når hjertet slapper af. Man ved, at forhøjet blodtryk er skadeligt for blodkar og hjerte over en længere periode. Desuden skal huskes, at alle organer har tilførende og gennemstrømmende blodkar, som også påvirkes af det høje blodtryk, fx hjerne, lever og nyre. Der er desuden større risiko for blodpropper ved forhøjet blodtryk

Der er flere årsager til forhøjet blodtryk, stress, arv, rygning og kost.

Ved en normal dansk kost med kød og mejeriprodukter vil der langsomt aflejres plak i blodkar. Dette har vi tidligere set, som en naturlig aldring.

Man har de senere år fundet ud af, at når du lever plantebaseret vil nye aflejringer af plaque i blodkar fjernes, over en længere periode vil den plaque, som er aflejret tidligere forsvinde, og dine blodkar vil repererer sig selv. Derved vil dine blodkar igen blive smidige og gennemstrømningen normal.

Når du ændrer din kost, er det vigtig, hvis du er i en medicinsk behandling, at blodtrykket måles undervejs, så du ikke pludseligt får for lavt blodtryk.

Forhøjet kolesterol

Har du fået konstateret forhøjet kolesterol, eller du bange for at få det?

Kolestol er en fedttype, som vi har brug for til at opbygge vores celler. Man skelner imellem det gode kolesterol HDL og det dårlige/lede kolesterol LDL. HDL hjælper med at få det overskydende kolesterol udskilt af kroppen.

Et niveau af samlet kolesterol på over 5 vurderet for højt i danmark. På verdensplan er det 3,8.

Indtaget af mættet animalsk fedt fra kød og mejeriprodukter giver forhøjet kolestrol. En sund plantebaseret kost reducerer kolestrol til et minimum.

Overskydende kolesteol sætter sig i blodkarrene og giver på sigt åreforkalkning, kaldet artiesclerose. Dette kan forårsage blodpropper, som kan sætte sig i de mindre blodkar, som forsyner vigtige organer, fx hjerte, hjerne eller lunger. Desuden gør det blodkarende stive og skrøbelige, så det kan forårsage hjerneblødning.

Man kan behandle forhøjet kolesterol med medicin, disse er dogb kendt med en del bivirkninger.

Ved et forløb hos mig vil kolesteroltal altid måles og følges.

Diabetes

Har du konstateret diabetes, type 2, eller er du bange for at få dette pga arvelig disponering, ved at leve plantebaseret, vil dit blodsukker blive stabilt. 

Ved diabetes er blodsukkeret højt, fordi kroppens insulin, som produceres i bugspytkirtlen har fået en dysfunktion. Sukkeret i blodet skal over i kroppens celler, fx i muskler og organer til at give energi og funktion af kroppen. Dysfunktionen sker ved overvægt, kost rig på animalsk fedt og fiberfattig kost. Der lagres plak i blodårerne og i celleindgangene, så insulinet ikke kan få sukkeret ind i cellerne. Det bliver i blodkarrene. Dette giver forhøjet risiko for infektioner, da bakterier og svampesporer elsker sukker. På længere sigt ødelægger sukkeret nervebaner, og kar, som kan fx give nervebetændelse, synsproblemer og fodsår, som kan have svært ved at hele.

Er du træt af at rende til læger med dårlig samvittighed over ikke altid helt at have gjort nok?

Er du træt af, at dit langtidsblodsukker stadig er for højt, så du er nød til at tage medicin?

Er du i det hele taget træt af at have diabetes?

Et 4 ugers forløb med plantebaseret kost vil du opleve at dit blodsukker falder, også dit “sladreblodsukker”. Du vil føle dig mæt, energifyldt og  endda tabe dig, som også vil hjælpe på sygdommen. For en gang skyld vil din læge spærre øjenene op og se anerkendende på dig ved næste kontrol.

Jeg samarbejder gerne med din læge undervejs.

 

Andre sygdomme

Der er set bedring ved en grønnere og plantebaseret kost ved astma, allergi, KOL, gigtsygdomme, tarmsygdomme, hudlidelser, smertelidelser fx som fibromyalgia. Mennesker med autoimmune sygdom kan opleve bedring. Dette sker ved, at immunforsvaret ikke bliver aktiveret af kosten, så CRP, som er en immunforsvarsmarkør sænkes målbart. Ved nogle psykiatriske lidelser, som depression og angst oplever også mindre sygdom og mere energi.

Når man spiser plantebaseret, vil det indvirke positiv på inflamationen i kroppen, da det skaber et anti-inflamatorisk miljø i kroppen.

Kød og ost indeholder glukotoksiner og endotoksiner, som stammer fra døde bakterier fra dyret, som har “leveret” fødevaren. Din krop kan ikke skelne imellem døde eller levende bakterier, og om de kommer fra dig eller indtages fra en fødevare. så hvis dit imunforsvar er aktivt for at bekeæmpe din sygdom, så sker der er overreaktion, når glykotoksiner og endotoksiner indtages. Derfor opleves bedring ved plantebaseret kost.

Mere energi, som alle oplever ved plantebaseret kost, giver desuden overskud til at coope en psykisk lidelse.

 

Vægttab

Hvis du har et ønske om at tabe dig, er et plantebaseret forløb en god mulighed for at sundere og grønnere kost ind i din hverdag. Når man spiser plantebaseret vil du opleve, at du spiser meget mere, end du er vant til, når du har et vægttab for øje. Du vil derfor ikke føle sult. Dit blodsukker vil blive stabilt i løbet af dagen, så du vil ikke få følelsen af at blive fristet af hurtige kulhydrater, som du kender fra tidligere.

Du vil få hjælp til at sammensætte din kost, få opskrifterog blive bevidst om, hvor du gør det nemmere for dig selv at være vedholdende. Du vil undervejs opleve, at kontrolmålinger af blodsukker, blodtryk, kolesterol, bodyage, bmi og vægt være faldende, dette er stærkt motivende. Du oplever simpelthen, at du bliver sundere dag efter dag.

Vi arbejder sammen hen imod dit mål. Du har ved et 4 ugers forløb altid mulighed for at få faglig sparring undervejs, når du ønsker det. Du får desuden mulighed for, at møde andre i samme situation i et virtuelt forum, hvor I kan dele successer, støtte, og inspirerer hinanden med det som er svært.med ander i samme situation. Jeg vil også være tilstede i dette forum. Du får mulighed for at deltage i fællesmadlavning, som indledes med indkøb, hvor du i 2 forskellige supermarkedskæder bliver fortrolig med plantebaserede og veganske produkter. Du vil oveni blive overrasket over, hvor mange penge du sparer ved at leve grønt.

Klima 

Mange ønsker at leve grønnere for ikke at belaste klimaet yderligere.

Det kan være svært at komme igang med denne kostændring, og at komme fra enkelte kødløse dage til at lave flere og måske kun lever af planter. Samtidig få optimal ernæring.

Når du ikke spiser kød, ost og drikker komælk, og i stedet spiser planter, laver du et væsentligt mindre CO2 aftryk.

At være ansvarlig ift at flyve og køre mindre bil kan måske ikke føles nok, men at gøre noget til dagligt ift kosten, som også gøres sundere. Det er meget motiverende at opleve, at du afhjælper ens CO2 aftryk, imens oplever, at kolesteroltal, blodtryk, bodyage falder. Blodsukker bliver stabilt og det daglige energiniveu stiger. Masser af kræfter til at gøre mere for sig selv, sin familie, sine venner, miljøet og dyrerne. Desuden sparer du mange penge ved at leve plantebaseret.

.

Dyreetik

Er du påvirket af den måde, vi har dyreproduktion i Danmark?

Har du svært ved at støtte produktionen?

Synes du, dyrerne lever på for lidt plads?

Bekymrer du dig om dyretransporter?

Bryder du dig ikke om slagterierne?

Oplever du, det virker dobbeltmoralsk at klappe din hund, men at spise en gris?

Hvis du kan sige ja til et er de ovenstående, kan du ved ikke at spise animalsk, automastisk forbedre forholdene for dyrerne, da du ikke støtter produktionen dagligt.  Samtidig vil du leve billigere og sundere.

Forløb

Det Grønne Sus tilbyder livsstilforløb, hvor du støttes i dit målDet kan være vægttab, leve grønnere, leve sundere, mere klimavenligt, komme tilsstilsygdomme til livs osv. Forløber er i dir tempo og med dit mål i sigte.

I et 4 ugers forløb følges forandringen i din krop ved kontrolmålinger af puls, blodtryk, kolesteroltal, blodsukker, vægt, BMI og bodyage.

Du kan vælge et individuelt forløb. Vi mødes et en fællesmadlavning, hvor I bliver inspiereret til at lave nye retter og egne favoritretter plantebaseret.

Ved begge forløb er der undervejs mulighed for kontakt til sygeplejerske pr. e-mail eller telefon. Desuden hjælpes du med opskrifter, og hvordan du får alle vitaminer.

Desuden tilbyder jeg samarbejde med din læge, hvis du ønsker dette.

Pris

Kontakt